Procesul de simplificare, greu sau easy, peasy?

De fiecare data cand vorbesc cu cineva despre a trai cu mai putin, prima reactie vine automat ca un fel de monolog, cu intrebari si raspunsuri in cascada: „E greu, sa stii, sa renunti la lucruri. E cineva care vrea asta? Sunt bani „investiti” acolo. Si noi, romanii, nu suntem obisnuiti sa dam. Cum, sa traiesc doar cu doua perechi de blugi? No waaaay… Pai si daca sunt ambele la spalat, eu cu ce ma mai imbrac? In plus, daca o sa mai am nevoie de lucrurile respective peste un timp? Oricum nu ocupa asa mult spatiu si ma descurc sa le organizez astfel incat sa nu imi cada in cap.”
Am invatat de-a lungul vremii ca schimbarea este una dintre cele mai grele provocari prin care poate trece un om. Nu este deloc, dar deloc usor sa faci o schimbare dupa ce, timp de ani la rand, ai facut lucrurile intr-un anumit fel, ai fost inconjurat de aceeasi oameni, ai jonglat cu aceleasi idei. Insa, ce pot spune cu siguranta este ca schimbarea este singura constanta care m-a ajuta de-a lungul vremii sa merg inainte, sa progresez, sa fiu un om mai bun, mai liber, mai responsabil.
Dar, nu-i asa, whoo said it’s easy? Nu, nu va fi usor si nici nu se va intampla peste noapte. Schimbarea este, de cele mai multe ori, dificila, consumatoare de energie si de timp.
Cand decizi ca este timpul sa iti pui casa in ordine, poate nu iti dai seama cat de profund este acest proces si cate intrebari vor aparea pe parcurs. Cele mai des intalnite de mine, in sesiunile cu clientii, sunt urmatoarele:
- De ce am cumparat toate aceste lucruri?
- De ce le-am pastrat pana acum?
- Cat au costat, oare?
- Ce fac acum cu ele?
- Le donez, le vand, le arunc, pur si simplu?
- Oare vreau sa mai pastrez si acest pulover care nu imi vine, dar imi place?
- Dar hainele copilului, de cand avea 6 luni?
Raspunsurile vor veni pe parcurs si te vor ajuta sa iti dai seama ce este, cu adevarat, important pentru tine si, poate, sa iti stabilesti unul sau mai multe obiective despre cum vrei sa fie viata ta de acum inainte. La final vei fi surprinsa de libertatea, confortul, siguranta si timpul castigat.
Si cum zicea cineva, „You can not change the past, but you can change the future„, ceea ce doar tu poti schimba.
#ChooseJoy
Tu ai inceput procesul de organizare a casei? Cu ce intrebari te-ai confruntat?
Cristina
Da, am inceput procesul de organizare a casei. Am rezolvat hainele si incaltarile. Nu imi vine sa cred cate pastram si de fapt de cat de putine aveam nevoie. Desi stiam, in esenta fiind un om minimalist, m-am luat cu viata, cu copiii si am ignorat ceva ani casa si acum trag ceva. Dar o sa ajung eu unde vreau. Trebuie!