Ce fac cu hainele pe care nu le mai port?

Ma gandesc destul de des unde au fost facute hainele pe care le port, mana cui le-a realizat si cu ce impact asupra mediului inconjurator si asupra oamenilor.

Ce ma ingrijoreaza foarte tare este urmatorul fapt: in fiecare secunda, un camion de haine/textile ajunge la groapa de gunoi sau este ars (conform World Economic Forum).

Poate nu vom salva noi planeta, insa putem sa ne gandim de doua ori inainte de a cumpara inca un tricou care ne place asa si asa, putem dona ce am cumparat deja si nu mai purtam sau putem refolosi unele lucruri la activitati de voluntariat, in gradina sau la curatenie.

In procesul de organizare a casei le propun oamenilor cu care lucrez sa se uite in jurul lor si sa se gandeasca cine ar putea avea cea mai mare nevoie de hainele de care se despart. De cele mai multe ori solutia vine de la ei – o familie din satul bunicilor, un centru social, un azil de batrani sau un adapost pentru animale.

Ce facem noi cu hainele de care nu mai avem nevoie?

  • Donam: doamna care ne face curatenie pe scara blocului, doua familii de la tara de la bunici, prieteni care au copii mai mici si carora le-ar fi utile hainele Dariei, la diverse evenimente de strangere de lucruri, precum Copacul cu Fapte Bune, la La Taica Lazar – charity shop;
  • Reciclam: in unele magazine H&M, Zara, Intimissimi;
  • Refolosim: ce se potriveste pentru activitatile pe care le avem in desfasurare la un moment dat.

Voi ce faceti cu hainele pe care nu le mai purtati?