Experiente reale

„De cand am descoperit Organizo si am pus in aplicare principiile metodei KonMari™, viata noastra s-a schimbat. Acum avem un spatiu placut, bine organizat, doar cu lucruri dragi si utile. Ne doream un spatiu pentru un mic atelier, pe care eram gata sa il inchiriem. Dar colaborarea cu Organizo ne-a ajutat sa il amenajam chiar la noi acasa, exact asa cum il visam. Avem nu doar mai mult spatiu si timp pentru ceea ce conteaza cu adevarat pentru noi, dar si mai multa claritate in idei. „

– Oana Ghimpau

„Mi-am dorit foarte mult sa am ordine in dulapul cu haine astfel incat sa ma pot imbraca repede si sa imi placa ce port. Cu ajutorul Rominei am reusit sa organizez nu doar dulapul cu haine, ci toata casa. Este un om care are foarte multa rabdare si foarte mult respect pentru lucruri. A fost o experienta care m-a ajutat sa imi dau seama care sunt prioritatile mele, sa vad de ce am nevoie cu adevarat si sa imi fac mai mult timp pentru cei dragi. Am invatat sa pretuiesc lucrurile care imi aduc bucurie si nu in ultimul rand sa am o mai mare grija de bugetul meu. Imi place sa cred ca acum sunt mult mai atenta pe ce imi chestuiesc banii si ce lucruri aduc acasa.”

– Anca Sandulescu

„Procesul prin care am trecut alaturi de Romina a fost mai lung si mai greu decat ma asteptam. Am organizat impreuna intreaga casa: doua bai, doua dormitoare, living-ul, bucataria si holul. Schimbarile, de asemenea, au fost mult mai mari decat imi imaginam. Nu este un proces usor, prin care as fi putut trece singura. Alaturi de Romina am putut vedea perspectiva de a avea un loc al meu, in care sa ma simt bine. Pe langa sortarea si organizarea lucrurilor, procesul a fost un mod in care mi-am dat seama ce nevoi am si ce imi doresc pentru mine si cei din jur. Dupa ce am incheiat, a fost pentru prima data de cand locuiesc in casa mea, cand am stiut unde este fiecare lucru de care am nevoie. Ce a ramas la final a fost o experienta foarte valoroasa, prin care cineva care are cunostintele si experienta necesare, iti arata cum iti poti face viata mai usoara, dar te si conecteaza la obiceiuri bune, la a avea grija de tine si de casa ta”

– Andreea Sandu

”De la cutii cu globuri pana la sifoniere, boxe si poduri pline cu muuuulte lucruri, pe toate le-as organiza cu Romina. Este despre a trai simplu si nu despre a invata sa impaturesti 3 bluze. O experienta care mi-a marcat anul 2019!”

– Magda Mandache

„Pentru unele lucruri pe care nu știi cum să le faci ai nevoie de un antrenor. Ai nevoie de un om pregătit care să te ghideze, care să-ți cunoască scopul, să ajungă să te cunoască și pe tine, să aibă strategiile în buzunar și să le aplice personalizat în funcție de nevoile tale. Asta mi-a plăcut cel mai mult la modul în care s-a desfășurat procesul meu alături de Romina. Nu a existat un număr fix de haine pe care a trebuit să le păstrez, nu a existat un ”doar așa trebuie”, nu au existat judecăți sau reguli absurde. Tot procesul a fost despre mine și stilul meu de viață, despre nevoia mea de învățare și de conștientizare.

De-a lungul acestei experiențe am învățat că nu este nevoie de haos pentru creativitate și că e bună și o foaie alba; am învățat să las lucrurile să plece din casa mea fără să mă simt vinovată că nu-mi mai plac, nu-mi mai sunt de folos; am învățat să renunț la lucruri cu grijă pentru unde ajung; am învățat să apreciez mai mult liniștea, claritatea și simplitatea; am învățat că frumosul nu este neapărat simandicos.
Înainte să mă apuc să scriu aici, m-am uitat peste pozele pe care le-am făcut înainte de proces și tot ce-mi vine în minte e „cum am putut să am atâtea lucruri, unde au încăput în spațiul meu dar, mai ales, la mine în cap?” E clar că aveam nevoie de un restart, avem nevoie să învăț cum să fac, aveam nevoie să eliberez ca să pot gândi limpede. Aveam nevoie de un sistem de organizare care să meargă pentru mine și casa mea.
Știu că voi avea tot timpul de strâns prin casă însă, acum, când fiecare lucru are locul lui, parcă-mi e drag să le pun la loc și durează infinit mai puțin timp. Pentru mine tot procesul acesta a fost, pur și simplu, eliberator. Îl recomand din toată  ❤, chiar este life-changing!”

– Natalia Ciuca