Viata cu mai putin

Sa ai mai putin, cat iti trebuie, cat folosesti este un mod de viata la care am ajuns dupa multi, multi ani de experimente, de decizii nepotrivite sau de momente de confuzie.

I used to be a hoarder, you know ☺ Desi, nu-i asa, azi propovaduiesc principiile vietii cu mai putin, mai bun, mai usor.

Chiar daca ai informatia la indemana si citesti, si vezi cum fac altii, tot e greu. Pentru ca sunt papucii tai; tie trebuie sa ti se potriveasca, tu trebuie sa fii pregatit sa intri in hora. Sunt situatii cand ai nevoie de tot atat de mult timp pentru schimbare, cat a fost necesar sa iti creezi obiceiul.

Acum, cand s-au asezat lucrurile, imi dau seama cat de usor este sa traiesti cu cat ai nevoie. Probabil pentru ca mintea are mai putine teme de rezolvat sau mai putine dileme cu care se confrunta zilnic.

Pentru mine, cea mai mare schimbare a fost cu hainele si alesul lor. Este mai putin important numarul celor 30 de piese vestimentare pe care le am acum in dulap, cat puterea lor de multiplicare, in tinute.

Toata povestea cu garderoba minimala a inceput in magazin, cu intrebarea care imi vine si acum in minte, de fiecare data cand sunt cu mana pe un tricou sau pe o bluza „Dar cu ce se potriveste oare din ce am deja acasa?” De cele mai multe ori raspunsul este „Pai, nu prea sa potriveste si nici nu-mi trebuie acum…” Insa, pana am ajuns sa fiu, cu adevarat, convinsa ca „mai putin” inseamna, de fapt, „mai mult”, a trecut ceva apa pe Olt ????

Poate data viitoare cand esti intr-un magazin de haine, iti iei cateva secunde sa te intrebi daca ceea ce vrei sa cumperi, se potriveste cu ce ai deja. #ChooseJoy

Ce parere ai despre viata cu mai putin? Ti se potriveste?