Simplifica si organizeaza cu metoda KonMari™

Dulapurile si sertare tale sunt pline de lucruri de care nu ai nevoie? Nu ai niciodata suficient spatiu si iti e mai tot timpul greu sa gasesti ceea ce cauti? Petreci ore in sir facand ordine, dar simti ca dezordinea reapare in cateva zile? Te gandesti sa-ti cumperi o casa mai mare sau sa te muti cu biroul in alta parte deoarece simti ca nu mai ai spatiu?

Poate e momentul sa faci o schimbare! Trimite-mi un mesaj la hello@organizo.ro sau completeaza formularul si hai sa cream impreuna planul de organizare potrivit casei sau biroului tau. In cadrul sesiunilor private (individuale) voi fi alaturi de tine pentru a te ajuta sa treci prin procesul de sortare a lucrurilor si de organizare a celor pe care le pastrezi, vom gasi solutii de depozitare si vom crea impreuna sistemul potrivit spatiului si nevoilor tale.

Afla mai multe despre serviciile de consultanta in simplificare si organizare!

Organizarea pe categorii

Cele mai multe metode de organizare propun abordari de tipul „incepi cu o camera si vezi cum functioneaza’’ sau „organizeaza putin cate putin’’. Rezultatele sunt vizibile un timp, apoi dezordinea revine iar tu decizi ca nu are sens sa mai incerci.

Cu ajutorul Metodei KonMari™, iti propune o alta abordare pentru a-ti pune ordine in lucruri si pentru a-ti elibera spatiul: simplificarea si organizarea pe categorii. Incepi cu imbracamintea, apoi treci la carti, hartii, lucruri diverse (komono) si, in final, obiecte sentimentale. Pastreaza doar lucrurile care-ti sunt utile si care-ti plac cu adevarat. Doneaza, vinde, daruieste sau recicleaza tot ce nu-ti mai este util.

La final, depoziteaza pe verticala si organizeaza lucrurile pe care ai decis sa le pastrezi astfel incat sa-ti fie usor sa le iei, dar mai ales sa le pui la loc.

Cele 6 principii ale metodei KonMari™

  • Principiul 1: Asigura-te ca este momentul potrivit sa incepi procesul de organizare. KonMari este o experienta transformationala careia vei avea nevoie sa-i dedici timp si energie.
  • Principiul 2: Imagineaza-ti noul stil de viata, vizualizeaza imaginea spatiului in care ti-ar placea sa locuiesti sau sa lucrezi.
  • Principiul 3: Sorteaza si simplifica. Elibereaza spatiul.
  • Principiul 4: Simplifica si organizeaza pe categorii, nu in functie de loc.
  • Princpiul 5: Respecta ordinea: imbracaminte, carti, hartii, komono (lucruri diverse), obiecte sentimentale.
  • Principiul 6: Pastreaza in jurul tau doar lucrurile de care ai cu adevarat nevoie si care-ti sunt dragi.