Digital clutter

Aveam la un moment dat peste 6.000 de e-mail-uri necitite si peste 200 de abonari la newsletter-e diverse – oferte de haine, pantofi, bijuterii, make-up, asigurari, credite, produse de pescuit, pizza etc. In fiecare zi vedeam pe ecranul telefonului cifra inrosita care ma atentiona ca inca nu am terminat treaba, ca uite la cate mesaje mai trebuie sa raspund. Cu cat am ignorat mai mult faptul ca trebuia sa fac ceva cu ele, cu atat crestea numarul lor si nivelul meu de stres.

Pana intr-o zi anul trecut, in vacanta de Craciun, cand mi-am facut curaj si m-am pus pe treaba. Nu pentru ca voiam neaparat, insa mi-am schimbat telefonul si am zis sa incepem relatia cu dreptul 🙂

Cum am facut, mai exact?

  1. Fara prea multe strategii, am inceput sa sortez e-mail-urile in functie de expeditor si sa le sterg (bulk) pe cele care nu ma interesau si pe care nu le deschisesem niciodata. Sa-ti fie si mai usor, poti folosi o aplicatie, precum Unroll.me.
  2. Pasul doi a fost sa ma dezabonez de la diverse newsletter-e la care nici nu imi aminteam sa ma fi abonat vreodata, sa dezinstalez aplicatiile pe care nu le foloseam si sa opresc notificarile. Din pacate, desi am urmat pasii pentru unsubscribe, tot primesc newsletter-e. Dar numarul lor este acum gestionabil.
  3. Tot ce a ramas (in jur de 100 de e-mail-uri acum) sunt puse in arhiva, in trei folder-e, pe care le-am denumit Proiecte, Personale si Organizo 🙂 #noredsigns

Si e mult mai bine. Cel putin vizual.

Voi cate e-mail-uri aveti in asteptare? Va streseaza sau le ignorati cu succes?