5 sfaturi inainte de a incepe organizarea casei

Inainte de a incepe procesul de decluttering si de organizare a casei, tine cont de urmatoarele 5 lucruri care te pot ajuta sa nu renunti pe parcurs (deoarece sunt sanse mari, mai ales daca esti singur in poveste):

  1. Indiferent ce metoda de decluttering alegi, casa ta nu va arata, din prima zi, ca cea din ultima poza pe care ai vazut-o pe Pinterest. Va fi mai intai dezordine, apoi ordine. Ia-ti timp sa sortezi lucrurile si sa le organizezi astfel incat sa iti fie usor sa le vezi si sa le folosesti.
  2. Nicio metoda de organizare nu va functiona daca continui sa cumperi lucruri de care nu ai nevoie si care nu se potrivesc cu modul in care vrei sa arate casa ta. Poate fi greu la inceput insa, cu timpul, cand rezultatele vor fi mult mai vizibile, vei putea sa spui mai usor „nu”.
  3. Procesul de decluttering si organizare (de exemplu, metoda KonMariTM pe categorii, daca simti ca functioneaza pentru tine) poate fi extrem de obositor. Take your time! Nu te descuraja daca, la finalul primei zile, nu esti gata sa dai o petrecere acasa 🙂
  4. Pregateste terenul inainte de a incepe. Povesteste-le celor cu care locuiesti despre intentiile tale de a organiza casa, motivele si obiectivul final. Bring them in! Iti va fi mult mai usor daca ai ajutor, atat fizic, cat si emotional. Daca nu reusesti din prima, poate mai ai nevoie de putin timp. Continua sa aduci in discutie subiectul si sa le povestesti despre cum ti-ar placea sa arate casa voastra. In fond, cine a zis ca schimbarea e usoara?
  5. Sunt sanse mari sa fie ultima data cand treci prin procesul de decluttering! Cand stii exact ce lucruri ai iar fiecare lucru are locul lui, este mult mai usor sa le pui in ordine, sa cumperi doar ce ai nevoie, sa donezi ce nu-ti mai trebuie, sa vinzi ce nu ti se mai potriveste. Sa detii controlul, in the end.

Si, cum imi place sa cred, lucrurile valoroase si de durata se obtin cu „pasi de bebelus” ☺

Tie ce metoda de organizare iti place?