De la casa la Acasa!

Ai decis ca este momentul sa iti organizezi casa? Acestea sunt etapele pe care le vom parcurge impreuna pentru a-ti transforma casa in Acasa.

Incepem cu o discutie telefonica pentru a intelege cum este organizata casa ta acum si care este viziunea ta despre casa in care ti-ai dori sa locuiesti. Daca decidem impreuna ca ai nevoie de ajutorul unui consultant, urmatorul pas este sa programam o intalnire la tine acasa pentru a ne cunoaste si pentru a-ti oferi mai multe informatii despre urmatorii pasi ai procesului de organizare. Tot in acest moment vom identifica impreuna provocarile si limitarile de spatiu care iti par greu de depasit.

“Pune-ti timpul si pasiunea in ceea ce iti aduce cea mai mare bucurie!”

– Marie Kondo

Cu indrumare, grija si rabdare, procesul este relaxat, dar concentrat. Nu exista nici o judecata si nu te vei simti obligata sau presata sa renunti la lucrurile pe care doresti sa le pastrezi. Odata ce incepi sa faci mai mult spatiu in jurul tau, vei incepe sa descoperi bucuria si in alte zone ale vietii.

Cand iti pui casa in ordine, iti pui mintea si viata in ordine. Indrazneste sa crezi ca un loc ordonat este un loc in care te simti bine, ai mai mult timp pentru familie si pentru ceea ce iti place sa faci.

Programeaza o discutie telefonica gratuita.

Ce trebuie sa stii inainte de prima sesiune

Stabileste ce vrei sa obtii in urma procesului de organizare. Gandeste-te la viziune.

Acesta este cel mai important pas dintre toate deoarece in aceasta etapa vei descoperi ce iti doresti de la casa ta, cum vrei sa te simti cand ajungi acasa, ce lucruri iti doresti sa ai in preajma.  Acorda importanta si timp acestei etape. Ia-ti o ora si gandeste-te in liniste cum ai vrea sa arate casa ta, in varianta ideala. Daca iti este greu sa definesti in termeni specifici, gandeste-te cum ti-ai dori sa te simti zilnic. Cauta reprezentari vizuale in reviste, carti, online. Pune pe hartie, fa un colaj sau creeaza orice tip de reprezentare care functioneaza pentru tine. In masura in care este posibil, trimite-mi acest material inainte de prima sesiune.

Discuta cu familia despre intentiile tale de a organiza casa.

Familia ta poate avea reactii diverse la decizia ta de a organiza casa. Pot fi ingrijorati ca vei schimba lucrurile intr-un mod care ii va face sa se simta incomod sau ca vei arunca lucruri de care ei au nevoie sau care ii bucura. Sau poate ca nu inteleg de ce aveti nevoie de un consultant.

Discuta cu ei despre viziunea ta asupra modului in care doresti sa traiesti de acum inainte si intreaba-i daca vad valoare in a avea o casa organizata.

Ofera-le argumentele pentru care te-ai decis sa apelezi la un consultant in organizarea casei:

  • Procesul de organizare va fi mai rapid si mai eficient.
  • Are experienta necesara pentru a te ajuta sa iei cele mai bune decizii cu privire la ce pastrezi si la ce renunti.
  • Are solutii pentru situatiile dificile de depozitare.
  • Ofera un plan de organizare a lucrurilor.
  • Si, cea mai importanta regula, nu organizeaza decat lucrurile care iti apartin.

Cea mai importanta regula: doar lucrurile care iti apartin.

Vom organiza doar lucrurile tale. Astfel, daca partenerul tau, copiii tai mai mari sau alti membri ai familiei nu sunt implicati in proces, vom lucra doar cu lucrurile tale si cele care sunt comune, cum ar fi obiectele din bucatarie. Acest lucru poate fi frustrant, mai ales daca ceilalti membri ai familiei obisnuiesc sa pastreze multe lucruri, dar este mai bine ca fiecare persoana sa ia propriile decizii. Foarte des, restul familiei va dori sa se alature odata ce incepi sa iti organizezi propriile lucruri.

Fa un inventar realist al spatiului tau.

Vom descoperi destul de mult spatiu care acum nu este utilizat si noi solutii de depozitare. Scopul meu este sa te ajut sa ai cat mai mult spatiu liber in jurul tau astfel incat sa ai o viata usoara si confortabila. Vom discuta despre asteptari si ne vom asigura ca acestea sunt realiste.

Nu incepe sa organizezi lucrurile inainte.

Este mai bine pentru mine sa vad starea actuala in care este organizata casa ta. Vom discuta ce functioneaza si ce nu functioneaza si voi putea avea o viziune realista asupra modului in care se intampla lucrurile cu adevarat.

Ofera-ti timp pentru organizare.

Organizarea casei este un proces in care luam decizii cu privire la lucrurile care raman in casa ta si modul cel mai bun in care le organizam. Vom analiza toate lucrurile pe care le ai si vei decide care sunt cele pe care vrei sa le pastrezi. Acest proces poate dura intre trei si cinci ore pentru o singura sesiune. Te incurajez sa gasesti dinainte o solutie pentru situatiile in care copiii sau animalele de companie ar avea nevoie de tine.

Ai grija de tine.

Dormi bine cu o seara inainte, bucura-te de un mic dejun cu ce ii place, pregateste-ti bautura preferata si imbraca-te comod. Mai presus de orice, nu te ingrijora! Imi place sa ajut oamenii sa isi organizeze casa pentru o viata mai usoara, mai buna.

Programeaza o discutie telefonica gratuita.